ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σε διαδικτυακή συνάντηση των προέδρων της Νοτίου Ευρώπης της WORLDCHEFS παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΑΕ κύριος Ζησόπουλος, μαζί με τον υπεύθυνο διεθνών δημοσίων σχέσεων κύριο Μίλτο Καρούμπα.

Στη συνάντηση αυτή τους τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της WORLDCHEFS Thomas Gugler, ο πρώην πρόεδρος της WORLDCHEFS Charles Carrol, ο διευθυντής Νοτίου Ευρώπης Domenico Maggi, ο πρόεδρος της επιτροπής των young chefs Alan Orreal, αλλά και οι πρόεδροι των χωρών Αλβανία, Κροατία, Σερβία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Ιταλία και Κύπρος.   

Τα θέματα τα οποία αναλύθηκαν ήταν:

 • Η ανάπτυξη κοινοτήτων young chefs, αξιοποίηση και ανάπτυξη αυτών
 • Η χρήση των Podcast από την WOLDCHEFS αλλά και η ενσωμάτωση τους στις χώρες μέλη
 • Αναφορά δράσεων από όλους τους προέδρους, στήριξη στην εποχή του covid και προτάσεις δράσεων

Οι κοινότητα της WOLRDCHEFS προσπάθησε με την σωστή χρήση της τεχνολογίας να αγκαλιάσει όλα τα κράτη μέλη με συνεχείς ενημερώσεις και δράσεις και είμαστε περήφανοι που είμαστε τα επίσημα μέλη της.

ΜΉΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Ως Προέδρος τόσο εγώ όσο και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αρχ/ρων και Αρχιζ/των Ελλάδος εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για το άδικο lockdown στο κλάδο της εστίασης.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η εστίαση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας οικονομίας όμως και η καλή υγεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι για όλους τους συνάδελφους μας.

Ας υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η εστίαση δεν είναι από μόνη της η κύρια αιτία διασποράς του covid.

Το lockdown της εστίασης αυτή τη φορά θα είναι  πιο οδυνηρό και πιο απρόβλεπτο σε συνέπειες για πολλούς από εμάς.

Θα σεβαστούμε με ευλάβεια τις αποφάσεις που πάρθηκαν για την εστίαση εφόσον πρόκειται για το γενικό καλό  της υγείας όλων μας. Ας ελπίζουμε όλοι ότι μετά το lockdown θα επανέλθουμε όλοι υγιής, αισιόδοξοι και όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι για ένα καλύτερο αύριο.

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι ψυχραιμία και συνέπεια στα μετρά, ώστε να μείνουμε όλοι υγιής και ασφαλείς.

Ο πρόεδρος και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αρχ/ρων και Αρχιζ/των Ελλαδος

Ανακοίνωση Προέδρου ΟΑΕ – – Παγκόσμιο Συνέδριο WORLDCHEFS

Αγαπητά μέλη της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων & Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος,

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για την ακύρωση του συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων WORLDHEFS που ήταν προγραμματισμένη για 29 Ιουλίου με 1 Αυγούστου στην Αγία Πετρούπολη. Η παγκόσμια κατάσταση με την πανδημία του Covid – 19 δεν αφήνει άλλες επιλογές, τόσο στη χώρα μας, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα.

Ελπίζω ότι όλοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση με υπομονή και θάρρος, και πίστη ότι όλα θα πάνε καλά. Γνωρίζουμε όλοι ότι το επιχείρειν σε όλους τους κλάδου έχει πληχθεί άσχημα, όπως επίσης και το επάγγελμά μας. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν όμως ότι σιγά σιγά θα υπάρξει ανάκαμψη της χώρας, αλλά και του τουρισμού μας και δεν θα χαθεί στο σύνολο η σαιζόν.

Συνεχίζουμε όπως τώρα να μένουμε σπίτι και να προσέχουμε εμάς και τις οικογένειες μας, με πίστη ότι οι προσπάθειες μας θα αποδώσουν.

Εύχομαι το καλύτερο για εσάς και τις οικογένειες σας,
Υγεία σε όλους,

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος
Τάσος Ζησόπουλος

Διοικητικό Συμβούλιο Αναδιάρθρωσης ΔΣ

Διοικητικό Συμβούλιο αναδιάρθρωσης της ΟΑΕ πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2019, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα, τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος να αναλάβει ο κύριος Αναστάσιος Ζησόπουλος.

Η νέα δομή του ΔΣ έχει ως εξής:

 • Πρόεδρος – Τάσος Ζησόπουλος
 • Αναπληρωτές πρόεδροι – Τάσος Πρωτοψάλτης, Στέλιος Δίγκας, Νίκος Χονδρογιάννης
 • Αντιπρόεδρος – Σπύρος Μουρμούρης
 • Γενικός Γραμματέας – Έκτωρ Ιωάννου
 • Ταμίας – Γιώργος Λορέντζος
 • Πρεσβευτής Ελληνικής Γαστρονομίας στο εξωτερικό – Μίλτος Καρούμπας
 • Επίτιμος πρόεδρος – Τάσος Τόλης
 • Αναπληρωτής Γραμματέας – Γεώργιος Μούρτζιος
 • Αναπληρωτής ταμίας – Δημήτρης Βαρβέρης
 • Επίτιμο μέλος – Θεόδωρος Μαρουφίδης

Ο πρόεδρος κύριος Ζησόπουλος, παρουσίασε το όραμα του για τη λειτουργία της ΟΑΕ, με στόχο την ανάληψη καθοριστικού ρόλου, στην ανάδειξη του γαστρονομικού προϊόντος της χώρας, στην εξωστρέφεια, στην εκπαίδευση και τις διεθνείς σχέσεις.

Μαγείρεψε και μάγεψε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας στις Σέρρες

Μαγείρεψαν και μάγεψαν όλους όσους βρέθηκαν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στην πόλη των Σερρών καθώς με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Σωματείου Κρεοπωλών Ν Σερρών, του Kouzina Bar και της Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.Στόχος της εκδήλωσης η γνωριμία με τις κουζίνες του κόσμου προσφέροντας δωρεάν σε όλους όσους βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας να δοκιμάσουν Ταϋλανδέζικο κοτόπουλο η Μεξικάνικο Tσίλι Kον Kάρνε.

Παράλληλα ο Executive Chef Στέλιος Δίγκας παρουσίασε ένα απολαυστικό Menu αποκλείστηκα για τους πελάτες του KOUZINA BAR συνδυάζοντας πιάτα όπως:
– Ταϋλανδέζικο κοτόπουλο
– Μεξικάνικο τσίλι κον κάρνε
– Γαλλική μανιταρόσουπα.

Δείτε το σχετικό photo gallery στο παρακάτω link.

Μαγείρεψε και μάγεψε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας στις Σερρες

Μία υπέροχη εκδήλωση στην «Κιβωτό του Κόσμου» με τους Chef της Λ.Α.Ε.Γ

Μία υπέροχη εκδήλωση στην κιβωτό του κόσμου στις 02/12/2018 με τους Chef της Λ.Α.Ε.Γ οι οποίοι με μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, φροντίδας και στοργής μαγείρεψαν μαζί με τα παιδιά προσπαθώντας να μεταδώσουν την αγάπη για την τέχνη της μαγειρικής.Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι μια μεγάλη οικογένεια με μέλη αυτής της οικογένειας είναι τα παιδιά, οι γονείς, οι συνεργάτες και οι εθελοντές αλλά και όλα τα μέλη της ΛΑΕΓ τα οποία έχουν σαν μοναδικό σκοπό την φροντίδα των παιδιών.

Επαγγελματικό Δίπλωμα Μαγειρικής

Επαγγελματικό Δίπλωμα Μαγειρικής
Τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Έναρξη νέου κύκλου: Δεκέμβριος 2018

Εντατικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαγείρων που οδηγεί σε κατοχύρωση γνώσεων με πιστοποίηση:

Ειδικό Μαγειρικής Τέχνης – Μάγειρα

Επαγγελματία Β. Μάγειρα

Το πρόγραμμα που οδηγεί στην μοναδική αυτή Πιστοποίηση επαγγελματιών μαγείρων διδάσκεται από τους κορυφαίους Chefs Γιάννη Μπαξεβάνη, Μίλτο Καρούμπα, τον Φίλιππο Δημόπουλο και την μαγειρική τους ομάδα. To Kέντρο δια Βίου Μάθησης UNIVERSAL TRAINING καινοτομεί για μία ακόμη φορά στο χώρο της Εστίασης και συγκεκριμένα της μαγειρικής προσφέροντας ένα ευέλικτο, εντατικό πρόγραμμα σπουδών πάνω στην τέχνη της κουζίνας μέσα από τα εξειδικευμένα μαθήματα μαγειρικής.Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες μάγειρες του κλάδου με 3ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία που θέλουν να κατοχυρώσουν τις μαγειρικές τους γνώσεις αποκτώντας ΔΙΕΘΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-διαβατήριο για την αγορά εργασίας και σε όλους όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σ’ εντατικό πρόγραμμα, έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών μαγειρικής.

Θεματικά πεδία

 • Ζωμοί-Σούπες-Μαρινάδες
 • Τυριά
 • Λαχανικά-Όσπρια
 • Ζυμαρικά-Ζύμες
 • Ψάρια-Κρέατα-Πουλερικά-Κυνήγια
 • Στοιχεία ζαχαροπλαστικής
 • Catering

Πληροφορίες – Εγγραφές στο http://www.universaltraining.edu.gr/spoydes/estiasi/epaggelmatiko-diplwma-mageirikis

Universal Training
Μαυροκορδάτου 1-3 & Ακαδημίας, Αθήνα
Τηλ: 210 3801133
http://www.universaltraining.edu.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ & ΑΡΧΙΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στην Αθήνα, παρουσία των μελών του ΔΣ των λεσχών που απαρτίζουν την Ομοσπονδία.

Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης τέθηκε από τον πρόεδρο κύριο Μίλτο Καρούμπα και η αναδιάρθρωση του ΔΣ με στόχο την ανανέωση αυτού, με γνώμονα το καλό του κλάδου και την περιφρούρηση του θεσμού του αρχιμάγειρα και αρχιζαχαροπλάστη, αλλά και με έντονες προθέσεις εξωστρέφειας για την παγίωση της ελληνικής κουζίνας παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα δομή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΕ είναι:

Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος Πρόεδρος
Πρωτοψάλτης Αναστάσιος Αναπληρωτής Πρόεδρος
Ζησόπουλος Αναστάσιος Αναπληρωτής Πρόεδρος
Δίγκας Στέλιος Αντιπρόεδρος
Χονδρογιάννης Νικόλαος Αντιπρόεδρος
Ιωάννου Έκτορας Γενικός Γραμματέας
Αρμενιάκος Γιώργος Αναπληρωτής Γραμματέας
Θαμνίδης Κυριάκος Ταμίας
Μουρμούρης Σπύρος Αναπληρωτής Ταμίας
Καρούμπας Μίλτος Πρεσβευτής Ελληνικής Γαστρονομίας στο εξωτερικό
Τόλης Τάσος Επίτιμος πρόεδρος
Μαρουφίδης Θόδωρος Επίτιμο Μέλος

Ο νέος πρόεδρος κύριος Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος, αφού άκουσε τις προτάσεις όλων των μελών του ΔΣ δεσμεύτηκε έναντι όλων, να πράξει τα μέγιστα για την ένωση όλων των επαγγελματιών κάτω από την ομπρέλα της ΟΑΑΕ και την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως.