Μήνυμα Προέδρου

ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Ως Προέδρος τόσο εγώ όσο και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αρχ/ρων και Αρχιζ/των Ελλάδος εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για το άδικο lockdown στο κλάδο της εστίασης.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η εστίαση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας οικονομίας όμως και η καλή υγεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι για όλους τους συνάδελφους μας.

Ας υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η εστίαση δεν είναι από μόνη της η κύρια αιτία διασποράς του covid.

Το lockdown της εστίασης αυτή τη φορά θα είναι  πιο οδυνηρό και πιο απρόβλεπτο σε συνέπειες για πολλούς από εμάς.

Θα σεβαστούμε με ευλάβεια τις αποφάσεις που πάρθηκαν για την εστίαση εφόσον πρόκειται για το γενικό καλό  της υγείας όλων μας. Ας ελπίζουμε όλοι ότι μετά το lockdown θα επανέλθουμε όλοι υγιής, αισιόδοξοι και όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι για ένα καλύτερο αύριο.

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι ψυχραιμία και συνέπεια στα μετρά, ώστε να μείνουμε όλοι υγιής και ασφαλείς.

Ο πρόεδρος και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αρχ/ρων και Αρχιζ/των Ελλαδος

Ανακοίνωση Προέδρου ΟΑΕ – – Παγκόσμιο Συνέδριο WORLDCHEFS

Αγαπητά μέλη της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων & Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος,

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για την ακύρωση του συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων WORLDHEFS που ήταν προγραμματισμένη για 29 Ιουλίου με 1 Αυγούστου στην Αγία Πετρούπολη. Η παγκόσμια κατάσταση με την πανδημία του Covid – 19 δεν αφήνει άλλες επιλογές, τόσο στη χώρα μας, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα.

Ελπίζω ότι όλοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση με υπομονή και θάρρος, και πίστη ότι όλα θα πάνε καλά. Γνωρίζουμε όλοι ότι το επιχείρειν σε όλους τους κλάδου έχει πληχθεί άσχημα, όπως επίσης και το επάγγελμά μας. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν όμως ότι σιγά σιγά θα υπάρξει ανάκαμψη της χώρας, αλλά και του τουρισμού μας και δεν θα χαθεί στο σύνολο η σαιζόν.

Συνεχίζουμε όπως τώρα να μένουμε σπίτι και να προσέχουμε εμάς και τις οικογένειες μας, με πίστη ότι οι προσπάθειες μας θα αποδώσουν.

Εύχομαι το καλύτερο για εσάς και τις οικογένειες σας,
Υγεία σε όλους,

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος
Τάσος Ζησόπουλος

Διοικητικό Συμβούλιο Αναδιάρθρωσης ΔΣ

Διοικητικό Συμβούλιο αναδιάρθρωσης της ΟΑΕ πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2019, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα, τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος να αναλάβει ο κύριος Αναστάσιος Ζησόπουλος.

Η νέα δομή του ΔΣ έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος – Τάσος Ζησόπουλος
  • Αναπληρωτές πρόεδροι – Τάσος Πρωτοψάλτης, Στέλιος Δίγκας, Νίκος Χονδρογιάννης
  • Αντιπρόεδρος – Σπύρος Μουρμούρης
  • Γενικός Γραμματέας – Έκτωρ Ιωάννου
  • Ταμίας – Γιώργος Λορέντζος
  • Πρεσβευτής Ελληνικής Γαστρονομίας στο εξωτερικό – Μίλτος Καρούμπας
  • Επίτιμος πρόεδρος – Τάσος Τόλης
  • Αναπληρωτής Γραμματέας – Γεώργιος Μούρτζιος
  • Αναπληρωτής ταμίας – Δημήτρης Βαρβέρης
  • Επίτιμο μέλος – Θεόδωρος Μαρουφίδης

Ο πρόεδρος κύριος Ζησόπουλος, παρουσίασε το όραμα του για τη λειτουργία της ΟΑΕ, με στόχο την ανάληψη καθοριστικού ρόλου, στην ανάδειξη του γαστρονομικού προϊόντος της χώρας, στην εξωστρέφεια, στην εκπαίδευση και τις διεθνείς σχέσεις.