Μαγείρεψε και μάγεψε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας στις Σέρρες

Μαγείρεψαν και μάγεψαν όλους όσους βρέθηκαν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στην πόλη των Σερρών καθώς με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Σωματείου Κρεοπωλών Ν Σερρών, του Kouzina Bar και της Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.Στόχος της εκδήλωσης η γνωριμία με τις κουζίνες του κόσμου προσφέροντας δωρεάν σε όλους όσους βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας να δοκιμάσουν Ταϋλανδέζικο κοτόπουλο η Μεξικάνικο Tσίλι Kον Kάρνε.

Παράλληλα ο Executive Chef Στέλιος Δίγκας παρουσίασε ένα απολαυστικό Menu αποκλείστηκα για τους πελάτες του KOUZINA BAR συνδυάζοντας πιάτα όπως:
– Ταϋλανδέζικο κοτόπουλο
– Μεξικάνικο τσίλι κον κάρνε
– Γαλλική μανιταρόσουπα.

Δείτε το σχετικό photo gallery στο παρακάτω link.

Μαγείρεψε και μάγεψε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας στις Σερρες

Μία υπέροχη εκδήλωση στην «Κιβωτό του Κόσμου» με τους Chef της Λ.Α.Ε.Γ

Μία υπέροχη εκδήλωση στην κιβωτό του κόσμου στις 02/12/2018 με τους Chef της Λ.Α.Ε.Γ οι οποίοι με μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, φροντίδας και στοργής μαγείρεψαν μαζί με τα παιδιά προσπαθώντας να μεταδώσουν την αγάπη για την τέχνη της μαγειρικής.Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι μια μεγάλη οικογένεια με μέλη αυτής της οικογένειας είναι τα παιδιά, οι γονείς, οι συνεργάτες και οι εθελοντές αλλά και όλα τα μέλη της ΛΑΕΓ τα οποία έχουν σαν μοναδικό σκοπό την φροντίδα των παιδιών.

Επαγγελματικό Δίπλωμα Μαγειρικής

Επαγγελματικό Δίπλωμα Μαγειρικής
Τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Έναρξη νέου κύκλου: Δεκέμβριος 2018

Εντατικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαγείρων που οδηγεί σε κατοχύρωση γνώσεων με πιστοποίηση:

Ειδικό Μαγειρικής Τέχνης – Μάγειρα

Επαγγελματία Β. Μάγειρα

Το πρόγραμμα που οδηγεί στην μοναδική αυτή Πιστοποίηση επαγγελματιών μαγείρων διδάσκεται από τους κορυφαίους Chefs Γιάννη Μπαξεβάνη, Μίλτο Καρούμπα, τον Φίλιππο Δημόπουλο και την μαγειρική τους ομάδα. To Kέντρο δια Βίου Μάθησης UNIVERSAL TRAINING καινοτομεί για μία ακόμη φορά στο χώρο της Εστίασης και συγκεκριμένα της μαγειρικής προσφέροντας ένα ευέλικτο, εντατικό πρόγραμμα σπουδών πάνω στην τέχνη της κουζίνας μέσα από τα εξειδικευμένα μαθήματα μαγειρικής.Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες μάγειρες του κλάδου με 3ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία που θέλουν να κατοχυρώσουν τις μαγειρικές τους γνώσεις αποκτώντας ΔΙΕΘΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-διαβατήριο για την αγορά εργασίας και σε όλους όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σ’ εντατικό πρόγραμμα, έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών μαγειρικής.

Θεματικά πεδία

  • Ζωμοί-Σούπες-Μαρινάδες
  • Τυριά
  • Λαχανικά-Όσπρια
  • Ζυμαρικά-Ζύμες
  • Ψάρια-Κρέατα-Πουλερικά-Κυνήγια
  • Στοιχεία ζαχαροπλαστικής
  • Catering

Πληροφορίες – Εγγραφές στο http://www.universaltraining.edu.gr/spoydes/estiasi/epaggelmatiko-diplwma-mageirikis

Universal Training
Μαυροκορδάτου 1-3 & Ακαδημίας, Αθήνα
Τηλ: 210 3801133
http://www.universaltraining.edu.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ & ΑΡΧΙΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στην Αθήνα, παρουσία των μελών του ΔΣ των λεσχών που απαρτίζουν την Ομοσπονδία.

Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης τέθηκε από τον πρόεδρο κύριο Μίλτο Καρούμπα και η αναδιάρθρωση του ΔΣ με στόχο την ανανέωση αυτού, με γνώμονα το καλό του κλάδου και την περιφρούρηση του θεσμού του αρχιμάγειρα και αρχιζαχαροπλάστη, αλλά και με έντονες προθέσεις εξωστρέφειας για την παγίωση της ελληνικής κουζίνας παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα δομή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΕ είναι:

Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος Πρόεδρος
Πρωτοψάλτης Αναστάσιος Αναπληρωτής Πρόεδρος
Ζησόπουλος Αναστάσιος Αναπληρωτής Πρόεδρος
Δίγκας Στέλιος Αντιπρόεδρος
Χονδρογιάννης Νικόλαος Αντιπρόεδρος
Ιωάννου Έκτορας Γενικός Γραμματέας
Αρμενιάκος Γιώργος Αναπληρωτής Γραμματέας
Θαμνίδης Κυριάκος Ταμίας
Μουρμούρης Σπύρος Αναπληρωτής Ταμίας
Καρούμπας Μίλτος Πρεσβευτής Ελληνικής Γαστρονομίας στο εξωτερικό
Τόλης Τάσος Επίτιμος πρόεδρος
Μαρουφίδης Θόδωρος Επίτιμο Μέλος

Ο νέος πρόεδρος κύριος Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος, αφού άκουσε τις προτάσεις όλων των μελών του ΔΣ δεσμεύτηκε έναντι όλων, να πράξει τα μέγιστα για την ένωση όλων των επαγγελματιών κάτω από την ομπρέλα της ΟΑΑΕ και την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως.

Παρουσία στην έκθεση SAUDI 2017 HORECA

Στην έκθεση SAUDI 2017 HORECA στο Ριάντ Σαουδική Αραβία, βρέθηκε ο πρόεδρος κύριος Μίλτος Καρούμπας, εκπροσωπώντας τη χώρα μας ανάμεσα σε διεθνείς πιστοποιημένους κριτές της παγκόσμιας ομοσπονδίας WORLDCHEFS και τον ίδιο τον πρόεδρο της WORLDCHEFS κύριο Thomas Gugler.

Για ακόμα μία φορά η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος  στα παγκόσμια σαλόνια γαστρονομίας!

Εντατικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών που οδηγεί σε κατοχύρωση γνώσεων με Πιστοποίηση

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό πρόγραμμα.

3ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων & Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το 3ο Συνέδριο της Ο.Α.Α.Ε. την Κυριακή 07 Μαΐου 2017.
Στόχος του συνεδρίου ήταν η επανασύσταση της Ο.Α.Α.Ε. με σκοπό την εθνική εκπροσώπηση του Αρχιμάγειρα και Αρχιζαχαροπλάστη τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς.

Εκπρόσωποι από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Μακεδονίας Θράκης και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ιονίων Νήσων, σε ενωτικό κλίμα δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία της Ο.Α.Α.Ε., θέτοντας νέους στόχους με σκοπό την αναβάθμιση του επαγγέλματος.

Το παρόν έδωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην 25η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

Το παρόν έδωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην 25η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ και στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΣΕΤΕ. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος μέλος του ΣΕΤΕ εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού μας Συμβουλίου κύριο Ιωάννου Έκτωρ. Τις καλύτερες ευχές μας στο νέο ΔΣ του ΣΕΤΕ.

5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας – ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Υπό την αιγίδα της ΟΑΕ πραγματοποιείται το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας – ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Αυτή την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουμε στις 19:30 στο Γυαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων με Βραδιά Κρητικής Παράδοσης και το ΑρτiVIAproject / Προσφορά Εδεσμάτων και Ποτών, Συμβουλευτική Διατροφής.
Όσα μέλη μας βρίσκονται στην Κρήτη και θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σμαραγδάκη Βαγγέλη ή με τα γραφεία της Λέσχης. Επόμενες προγραμματισμένες δράσεις:
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
17:45 | Άγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (επί της Αριστοτέλους), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017
17:30-22:00 | Ανοικτό Θέατρο ΚΟΛΩΝΟΥ, ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017
11.00 | Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου– ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017
17:00 | ΤΡΙΑΝΟΝ Παιλαιό Τζαμί
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017
11:00 | Πάρκο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – ΝΑΥΠΛΙΟ